368
Και σαν χρώμα και σαν γεύση θυμίζει θαλασσινά, θυμίζει καβούρι.Δεν είναι όμως, στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μείγμα λευκών ψαριών.Είναι αυτό που συχνά αναφέρουμε ως απομίμηση από καβούρι. Βέβαια, δεν γνωρίζω πως έχει επικρατήσει αυτό, διότι καβούρι δεν είναι. Ίσως η συνήθεια αυτή, να οφείλεται στο γεγονός πως το χρώμα του θυμίζει το χρώμα του καβουριού και ελάχιστα στη γεύση.Είναι πολύ καλός μεζές με λάδι και λεμόνι ή με μαγιονέζα. Ταιριάζει εξαιρετικά στις μακαρονάδες και στο ριζότο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.seasonsinajar.com