117
Υλικά
- κιμάς κοτόπουλου 500 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- νιφάδες βρώμης 1.5 φλ
- αυγά 1 τμχ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- μαϊντανός 0.5 χούφτ
- μαντζουράνα 1 κγ
- μαστίχα Χίου 0.5 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πορτοκάλια 3 τμχ
- μέλι 1 κσ
- σάλτσα σόγιας 1 κσ
- πάστα πιπεριάς 1.5 κσ
- πιπεριές Φλωρίνης 1 τμχ
- πιπέρι καγιέν 0.5 κγ
- μουστάρδα 2 κσ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- μπαχάρι 0.5 κγ
- βούτυρο 1.5 κσ
Προμηθευτήκαμε κιμά από φιλέτο κοτόπουλου και φτιάξαμε ένα ρολό αρωματισμένο με μαστίχα και μαντζουράνα το οποίο το σερβίραμε με μια σάλτσα πορτοκαλιού με κορεάτικη πάστα καυτερής πιπεριάς (gochujang) που προμηθευτήκαμε στην τελευταία μας επίσκεψη σε ασιατικό supermarket. Ο συνδυασμός τους αποδείχτηκε απόλυτα ταιριαστός και συνοδεύοντας το σύνολο με βρασμένο πλιγούρι, βραστά χόρτα και λίγη μελιτζανοσαλάτα απολαύσαμε ένα θρεπτικότατο και πολύ αρωματικό γεύμα!
Διάβασε τη συνταγή στο shogunkitchen.blogspot.com