38
Υλικά
- ρύζι μπασμάτι 350 γρ
- τζίντζερ 4 γρ
- κουρκουμάς 4 γρ
- κάρυ 5 γρ
- κάρδαμο 5 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- δαφνόφυλλα 3 τμχ
- ζωμός λαχανικών 700 γρ
- ελαιόλαδο 70 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 κλων
- χουρμάδες 40 γρ
- ξερά δαμάσκηνα 40 γρ
- σταφίδες 40 γρ
- κουκουνάρι 50 γρ
- καρύδια 50 γρ
- ρόδι 80 γρ
- χυμός λεμονιού 10 γρ
Ρύζι μπασμάτι με αρώματα φρούτων
Για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας
Υλικά: 350 γρ ρύζι μπασμάτι τζίντζερ σκόνη κουρκουμά Κάρδαμο (κακουλέ) 1 στικ Κανέλας 700 γρ ζωμό λαχανικών ελαιόλαδο 1 κλων φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο χουρμάδες αποξηραμένους σε μικρά κομμάτια δαμάσκηνα αποξηραμένα σε μικρά κομμάτια σταφίδες κουκουνάρι καβουρδισμένο καρύδια σε μικρά κομμάτια χυμό λεμονιού
Για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας
Υλικά: 350 γρ ρύζι μπασμάτι τζίντζερ σκόνη κουρκουμά Κάρδαμο (κακουλέ) 1 στικ Κανέλας 700 γρ ζωμό λαχανικών ελαιόλαδο 1 κλων φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο χουρμάδες αποξηραμένους σε μικρά κομμάτια δαμάσκηνα αποξηραμένα σε μικρά κομμάτια σταφίδες κουκουνάρι καβουρδισμένο καρύδια σε μικρά κομμάτια χυμό λεμονιού
Διάβασε τη συνταγή στο omorfesgeuseis.blogspot.com