170
Τί θέλουν όλοι από το ρυζόγαλο εκτός από ωραία γεύση? Να παραμείνει κρεμώδες και ρευστό ακόμα κι αν είναι από ψυγείο. Τί θέλω εγώ από το ρυζόγαλο? Τα παραπάνω καθώς και να παραμείνει αγνό, άσπιλο κι αμόλυντο. Παρθένο, ακριβώς όπως το τρώγαμε όλοι στην παιδική μας ηλικία. Δεν βάζω στο στόμα μου ρυζόγαλο που να έχει γεύση μαστίχας, ξύσματα εσπεριδοειδών, σοκολάτα ή οτιδήποτε άλλο εκτός από γάλα και ρύζι. Κι αυτό στο λέω εδώ τώρα να καταγραφεί, να το θυμάσαι και να μου το τρίψεις στη μούρη αν κάποτε σου φτιάξω «πειραγμένο» ρυζόγαλο και στο εκθειάσω. Μόνο απ΄την κανέλα ανέχομαι να το αγγίζει στην επιφάνειά του και να του μεταφέρει το ζεστό άρωμα της θαλπωρής και τη γλύκα της. Όλοι οι άλλοι επίδοξοι μνηστήρες μείνετε μακριά.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com