75
Υλικά
- αμπελοφάσουλα 500 γρ
- σουσάμι 1.5 κσ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- ελαιόλαδο 100 ml
- σησαμέλαιο 10 ml
- ξύδι βαλσαμικό 20 ml
Καλοκαίρι χωρίς αμπελοφάσουλα, δεν είναι καλοκαίρι! Η αγαπημένη μου σαλάτα του καλοκαιριού, περιέργως δεν έχει καταφέρει να υπερνικήσει τις εποχές με καλλιέργειες σε θερμοκήπια και έτσι μένει να μας θυμίζει την εποχικότητα των λαχανικών.
Γαστρονομικά, τα αμπελοφάσουλα οφείλουν να μαγειρευτούν αλντέντε, να είναι τραγανά και σφριγηλά, βγάζοντας γευστική φρεσκάδα και καλοκαιρινή γλύκα. Και θέλουν κόντρα οξύτητα για να ανέβουν εκεί που τους αξίζει!
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr