130
Υλικά
- φακές 250 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- κρεμμύδια 1 τμχ
- γαρύφαλλο 2 τμχ
- μπέϊκον 150 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- ελαιόλαδο 0.67 φλ
- λευκό κρασί 0.33 φλ
- ρίγανη 2 κγ
250 γρ. φακές
1 φύλλο δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, όπου έχετε καρφώσει δυο γαρίφαλα
150 γρ. μπέικον σε κύβους
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
φύλλα πράσινης σαλάτας της επιλογής σας
αλάτι, πιπέρι
κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά
ο χυμός μισού, ζουμερού λεμονιού
1 φύλλο δάφνης
1 μέτριο κρεμμύδι ολόκληρο, όπου έχετε καρφώσει δυο γαρίφαλα
150 γρ. μπέικον σε κύβους
3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/3 του φλιτζανιού ξίδι από λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
φύλλα πράσινης σαλάτας της επιλογής σας
αλάτι, πιπέρι
κρουτόν έτοιμα ή σπιτικά
ο χυμός μισού, ζουμερού λεμονιού
Διάβασε τη συνταγή στο www.icookgreek.com