126
Υλικά
- φακές 1 φλ
- ξερά βερίκοκα 3 φλ
- φιστίκι Αιγίνης 1 χούφτ
- μαϊντανός -
- κολοκυθέλαιο 1 κσ
- σιρόπι σφένδαμου 1 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 1 κγ
- μουστάρδα 1 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Αν πριν μερικά χρόνια μου περιέγραφε κάποιος το πιάτο που σας παρουσιάζω σήμερα, θα κάγχαζα κοροιδετικά! Έλα, όμως, που ο χρόνος αλλάζει τις συνήθειες, τα γούστα μας, τη νοοτροπία των γευστικών μας καλύκων...Οι δικοί μου έχουν αποτινάξει προ πολλού τον συντηρητισμό τους κι έχουν γίνει πολύ προοδευτικοί και δεκτικοί σε πειραματισμούς.
Και ας περάσουμε στο...ψητό (μεταφορικά, γιατί από μένα ψητό δεν πρόκειται να δείτε σε αυτή τη ζωή !). Υπάρχουν κάτι φακούλες μαύρες κι άραχνες που λέγονται μπελούγκα (θυμίζουν το ομώνυμο μαύρο χαβιάρι). Βράζουν γρήγορα, είναι εύπεπτες κι έχουν τις χάρες...
Και ας περάσουμε στο...ψητό (μεταφορικά, γιατί από μένα ψητό δεν πρόκειται να δείτε σε αυτή τη ζωή !). Υπάρχουν κάτι φακούλες μαύρες κι άραχνες που λέγονται μπελούγκα (θυμίζουν το ομώνυμο μαύρο χαβιάρι). Βράζουν γρήγορα, είναι εύπεπτες κι έχουν τις χάρες...
Διάβασε τη συνταγή στο nostimia.blogspot.com