73
Υλικά
- τόνος 1 συσκ
- κολοκύθια 1 τμχ
- μαρούλι 100 γρ
- ντοματίνια 3 τμχ
- αβοκάντο 1 τμχ
- φινόκιο 50 γρ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
- πράσινες ελιές 1 κσ
- δυόσμος 5 φύλλα
- κόλιανδρο 2 κσ
- τζίντζερ 1 κγ
- χυμός λεμονιού 3 κσ
- λευκό βαλσαμικό ξύδι 1 κσ
- ελαιόλαδο 50 ml
- σκόρδο 1 σκελ
Η αλήθεια είναι πως ενώ εδώ, στην Ελλάδα, αγαπάμε τόσο πολύ τα κολοκυθάκια και υπάρχουν αμέτρητες συνταγές με κολοκυθάκια, παρόλα αυτά δεν τα τρώμε ωμά!
Βέβαια εμείς, οι food enthusiasts, έχουμε λατρέψει τα zucchini noodles και είναι λίγοι εκείνοι που έχουν “εκτιμήσει” την αξία του ωμού νωρίτερα από τις τάσεις.
Μια από αυτούς είναι η θεία Ιουλία που τα μποστάνια είναι η μισή ζωή της και πάντα τη θυμάμαι στη ντοματοσαλάτα να προσθέτει και ένα λεπτοκομμένο κολοκυθάκι.
Σίγουρα στην υψηλή γαστρονομία αυτό δεν ισχύει και κατά καιρούς έχω δοκιμάσει υπέροχα πιάτα με ωμά κολοκυθάκια, θυμάμαι ένα φανταστικό καρπάτσιο.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr