147
Υλικά
- σταμναγκάθι 120 γρ
- παππούλες 120 γρ
- μαρούλι σγουρό 6 φύλλα
- παξιμαδάκια 10 τμχ
- αβοκάντο 1 τμχ
- ελαιόλαδο 60 ml
- ξύδι βαλσαμικό 300 ml
- φρέσκο κρεμμυδάκι 1 τμχ
Ναι, αυτή η σαλάτα είναι απόλυτα κρητικιά! Όχι εκ παραδόσεως, αλλά εκ καταγωγής των συστατικών της! Ένα ένα «φωνάζουν» Κρήτη! Παπούλες, σταμναγκάθι, αβοκάντο, ελαιόλαδο, νταγκουλάκια. Κι όταν δένει με μια βινεγκρέτ (λαδόξιδο καλέ για να μη παρεξηγούμαστε, μα με το καλό το ξίδι, το βαλσάμικο
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr