148
Υλικά
- πιπεριές Φλωρίνης 6 τμχ
- αλάτι 0.5 κγ
- μπούκοβο 1 κγ
- πάπρικα 0.33 κγ
- ελαιόλαδο 10 κγ
- ντοματοπελτές 10 κγ
- ξύδι από κρασί 4 κγ
- ξύδι βαλσαμικό 4 κγ
Και μη βιαστείτε να πείτε ότι η σάλτσα μου είναι εκτός εποχής γιατί μια χαρά γίνεται και με πιπεριές από βάζο, δικές μας ή αγοραστές. Η συγκεκριμένη σάλτσα έχει βέβαια πανωμερίτικες επιρροές , αλλά όλα τα υλικά της μυρίζουν Κρήτη! Το πλεονέκτημά της είναι ότι είναι θέμα λεπτών, αν έχουμε έτοιμες τις πιπεριές και δεν θέλει βράσιμο όπως η κλασική σάλτσα-σαλάτα πάπρικα.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr