133
Υλικά
- κουμ κουάτ 300 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- βούτυρο 20 γρ
- κορν φλάουρ 2 κσ
- κονιάκ 1 κσ
Τι όμορφα που είναι τα κουμ κουάτ βρε παιδιά! Ναι είναι νόστιμα, είναι αρωματικά αλλά για μένα η εμφάνιση τους είναι υπέροχη. Γι αυτό και η ονομασία αυτού του εσπεριδοειδούς φρούτου σημαίνει "χρυσό πορτοκάλι" στα Κινέζικα.
Αλλά φύλαξα και μερικά να φτιάξω κάτι άλλο. Σκέφτηκα λοιπόν, γιατί να μη φτιάξω σάλτσα με κουμ κουάτ; Μπορούμε να τη σερβίρουμε με κρέμες, με παγωτά, με κέικ ή σε κρέπες όπως έκανα εγώ.
Αλλά φύλαξα και μερικά να φτιάξω κάτι άλλο. Σκέφτηκα λοιπόν, γιατί να μη φτιάξω σάλτσα με κουμ κουάτ; Μπορούμε να τη σερβίρουμε με κρέμες, με παγωτά, με κέικ ή σε κρέπες όπως έκανα εγώ.
Διάβασε τη συνταγή στο cookandfeed.blogspot.com