63
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- καρότο 1 τμχ
- σέλερι 1 κλων
- κόκκινο κρασί 150 ml
- ντομάτα 2 τμχ
- ντοματοπελτές 1 κσ
- ζάχαρη 0.5 κγ
- θυμάρι 0.5 κγ
Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το άρωμα της χάρη στο κρασί, τα λίγα λαχανικά που δίνουν γλύκα κι έξτρα γεύση (ειδικά το σέλερυ) αλλά και το θυμάρι που αν και προαιρετικό δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα υλικά. Την σάλτσα μπολονέζ την συνοδεύουμε με ταλιατέλες ("tagliatelle al ragù") ή λαζάνια ("lasagne alla bolognese") όπως κάνουν σε ολόκληρη την Ιταλία.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr