336
Υλικά
- ντοματοπελτές 200 γρ
- μουστάρδα 100 γρ
- ηλιέλαιο 30 ml
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- ρίγανη 1 πρέζα/ες
- ζάχαρη 1 κγ
- πάπρικα γλυκιά 1.5 κσ
- λευκό ξύδι 1 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 1 κσ
- μηλόξιδο 1 κσ
Μια αλοιφή που στη Θεσσαλονίκη τη χρησιμοποιούμε σαν dip για κρέατα (στις πίτες με σουβλάκια και γύρο) αλλά και για να βουτάμε πατατούλες ψητές ή τηγανιτές. Το εντυπωσιακό είναι ότι στις αυθεντικές Θεσσαλονικιώτικες συνταγές η πάπρικα... δεν έχει πιπεριά ούτε για δείγμα αλλά ούτε και πάπρικα (το μπαχαρικό)!!!!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com