110
Υλικά
Όλοι γνωρίζουν το Πέστο αλά Τζενοβέζε, την πράσινη σάλτσα από βασιλικό και σκόρδο, που αποτελεί σύμβολο της κουζίνας της Λιγουρίας. Το ιταλικό ρήμα «pestare» σημαίνει «σφυροκοπώ» ή «συνθλίβω», και επομένως η λέξη «πέστο» περιγράφει μξαι διεργασία μάλλον παρά ένα προϊόν. Πράγματι, το Πέστο αλά Τζενοβέζε γίνεται με το κοπάνισμα των συστατικών στο γουδί. Έτσι και το Πέστο αλά Σιτσιλιάνα, που γίνεται με ντομάτες μάλλον παρά με βασιλικό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.yumyum.gr