131
Υλικά
- σιμιγδάλι ψιλό 0.5 κιλ
- σιμιγδάλι χοντρό 0.5 κιλ
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- ζάχαρη 2 ποτ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 2 φακ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κγ
- ζάχαρη 1 κιλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
Υλικά για Σαμαλι
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό
1 γιαούρτι (ή, 200 gr στραγγιστό γιαούρτι)
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 ½ νεροπότηρα χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου
2 βανίλιες
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
½ κιλό σιμιγδάλι χονδρό
1 γιαούρτι (ή, 200 gr στραγγιστό γιαούρτι)
2 νεροπότηρα ζάχαρη
2 ½ νεροπότηρα χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου
2 βανίλιες
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
φλούδα από ένα πορτοκάλι
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com