111
Οι συνταγές και τα υλικά του διαφέρουν όχι μόνο από χώρα σε χώρα αλλά και από περιοχή σε περιοχή. Υπάρχουν συνταγές με γιαούρτι και μαστίχα όπως τούτη εδώ, αλλά και νηστίσιμες με χυμό πορτοκαλιού και άρωμα εσπεριδοειδών.
Βάση όλων το σιμιγδάλι, και μάλιστα αυτό που λέμε χονδρό σιμιγδάλι (που δεν είναι πια και τόσο χοντρό εδώ που τα λέμε…). Το φούσκωμα και το «σπάσιμο» του κόκκου του, επιτυγχάνεται με τα υγρά που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνταγή και με το γιαούρτι.
Η δική μου συνταγή στην αρχική της εκδοχή ήθελε υγρή σόδα (αναψυκτικό). Όπως έχω ξαναγράψει σε πολλές συνταγές αντικαθιστώ τα τελευταία χρόνια την υγρή σόδα με ανθρακούχο νερό. Θεωρώ ότι έχει τα ίδια αποτελέσματα στην υφή και καλύτερα στη γεύση των παρασκευασμάτων μου.
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr