83
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 2 φλ
- σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ
- ζάχαρη 1 φλ
- γάλα φρέσκο 250 ml
- γιαούρτι πρόβειο 400 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ξύσμα λεμονιού 1 κγ
- μαστίχα Χίου 0.5 κγ
- ζάχαρη 0.5 κγ
- αμύγδαλα 20 γρ
Μια γλυκιά και εύκολη συνταγή που μας φέρνει όμορφες αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια, το Πολίτικο Σάμαλι, αφράτο, ζουμερό και με απίθανο άρωμα μαστίχας! Σαν να έρχεται κατ’ ευθείαν από τα παραμύθια της Ανατολής! Στην Πόλη συνήθιζαν ένα αριστοτεχνικό κόψιμο, σαν ιστό αράχνης, και στόλιζαν κάθε κομμάτι με ασπρισμένα αμύγδαλα, κάτι που συνηθίζουμε κι εμείς. Ας το φτιάξουμε κι εμείς για να θυμηθούμε τη γλύκα και το άρωμά του! ...
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com