74
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 2 φλ
- σιμιγδάλι ψιλό 1 φλ
- ζάχαρη 0.75 φλ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- μαστίχα Χίου 8 κόκκοι
- ζάχαρη 1 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 1.5 φλ
- χυμός μανταρινιού 1.5 φλ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- αμύγδαλα 25 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- σιμιγδάλι ψιλό 1 κσ
- ζάχαρη 3 φλ
- καστανή ζάχαρη 3 φλ
- μέλι 2 κσ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- λικέρ μαστίχα 1 σφην
Σάμαλι η πρώτη συνταγή του νέου χρόνου, ένα πανεύκολο γλυκό, με άρωμα πορτοκαλιού και μαστίχας Χίου! Ένα τέτοιο γλυκό, το χωρίς βούτυρο και γιαούρτι αλλά με μπόλικο σιρόπι ροδόνερου, φτιάχνουν και στη Μέση Ανατολή και γενικά στις Αραβικές χώρες. Ανάλογα με τη χώρα το ονομάζουν Hareesa ή Basboosa . Χάρμα οφθαλμών αλλά και τέρψη των ουρανίσκων!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com