64
Υλικά
- στραγγιστό γιαούρτι 800 γρ
- ζάχαρη 1 φλ
- μαγειρική σόδα 2 κγ
- μπέκιν πάουντερ 2.5 κγ
- χυμός πορτοκαλιού 0.5 φλ
- ξύσμα λεμονιού 1.5 κγ
- μαστίχα Χίου 6 κόκκοι
- σιμιγδάλι χοντρό 350 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 300 γρ
- αμύγδαλα 100 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- βούτυρο 80 γρ
- cranberries 3 κσ
- ζάχαρη 600 γρ
- χυμός λεμονιού 2 κγ
- μέλι 2 κσ
- λεμόνι 1 τμχ
Έτσι λοιπόν το τρατάρισμα με σάμαλι λεμονιού στους ξένους της περασμένης εβδομάδας, εξελίχτηκε και έγινε σάμαλι με άρωμα μαστίχας-λεμονιού, αμύγδαλο και cranberries εντός του. Και πρέπει να σας ομολογήσω πως αυτή η ελαφρώς υπόξινη γεύση του αποξηραμένου αυτού φρούτου ισορρόπησε τέλεια με την όποια γλύκα προσφέρει το σαμαλάκι με το σιρόπι του.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com