101
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 10 κσ
- κρόκοι 2 τμχ
- κονιάκ 0.5 φλιτζανάκι
- λεμόνι 1 τμχ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4.5 κούπα/ες
- φουντούκι -
- κροκάν -
- αμύγδαλα γρ
- τρούφα σοκολάτας -
- ζαχαρόπαστα -
Σαμπλεδάκια που λιώνουν στο στόμα σε πολλές εκδοχές : απλά , διπλά, με μαρμελάδα , με σοκολάτα , με τρούφα , με κροκάν!Η ζύμη sablée είναι γαλλικής προέλευσης. Έχει όμως εισχωρήσει στις κουζίνες και τις ζαχαροπλαστικές σχολές όλου του κόσμου. Βουτυράτη και τριφτή είναι ιδανική βάση για τάρτες και δίνει υπέροχα μπισκότα.
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com