72
Υλικά
- φύλλο Βηρυτού 1 πκτ
- βούτυρο γάλακτος 200 γρ
- βούτυρο πρόβειο 50 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 200 γρ
- αμύγδαλα 150 γρ
- ζάχαρη 400 γρ
- πορτοκάλια 0.5 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- κανέλα 1 ξύλο/α
ΣΑΡΑΓΛΙ Το σαραγλί, μετά το κανταϊφι και τον μπακλαβά, είναι απο τα πιό εύκολα αλλά και απο τα πιό νόστιμα - για μένα τουλάχιστον! - σιροπιαστά γλυκά. Διάλεξα να κόψω το σαραγλί μου σε φέτες και όχι να φτιάξω ρολάκια. Εκτός από το σχήμα, δεν αλλάζει κάτι σημαντικά στην συνταγή. Χρησιμοποιήστε φρέσκους ξηρούς καρπούς και καλής ποιότητας βούτυρο, να μοσχομυρίσει το σπίτι!
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com