38
Υλικά
- προζύμι 130 γρ
- αλεύρι 60 γρ
- αλεύρι κίτρινο 200 γρ
- αλεύρι 200 γρ
- ελαιόλαδο 20 γρ
- αλάτι 5 γρ
- κολοκύθια 1 τμχ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ντομάτα 2 τμχ
- πιπεριές πράσινες 2 τμχ
- καυτερές πιπεριές 2 τμχ
- μπούκοβο 2 πρέζα/ες
- μαύρες ελιές 0.5 φλ
- κάππαρη 2 κσ
- ελαιόλαδο 4 κσ
Μαλακό ψωμάκι με κολοκυθάκια, ντομάτες, κρεμμύδια και πιπεριές. Το ψωμάκι αυτό το έφτιαχναν με το ζυμάρι που κολλούσε και έμενε στην πινακωτή, όταν ζύμωναν το ψωμί. Αυτό το ξεραμένο ζυμάρι, αφού το έξυναν, πρόσεθεταν νερό, λάδι και λαχανικά, για να το μαλακώσουν. Επειδή έπαιρνε ένα σχήμα ακανόνιστο, το ονόμαζαν "τζέμπλαστι", δηλαδή παραμορφωμένο...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com