24
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 300 γρ
- αλεύρι κίτρινο 200 γρ
- αλάτι 0.5 κγ
- ελαιόλαδο 50 γρ
- μυζήθρα 500 γρ
Η δεύτερη κατά σειρά αγαπημένη συνταγή της Κρήτης μετά τα καλιτσούνια είναι η σφακιανόπιτα. Λεπτή πίτα με γέμιση μαλακού τυριού είναι η ξακουστή σε όλους Σφακιανή πίτα που έχει γίνει λατρεία. Η καταγωγή της φαίνεται από την ονομασία της (Σφακιά, Χανίων) ενώ η ηλικία της είναι αρκετά μεγάλη αφού πολλά χρόνια πριν την έφτιαχναν οι Κρητικοί πάνω σε καυτές πέτρες. Τα υλικά είναι απλά, αλεύρι, αλάτι και αγνό Κρητικό ελαιόλαδο για το ζυμάρι, γεμίζουμε με φρέσκια ντόπια μυζήθρα ή ακόμα καλύτερα μαλακή ξινομυζήθρα ή ανθότυρο. Της δίνουμε γλυκιά γεύση με το θυμαρίσιο Κρητικό μέλι που περιχύνουμε από πάνω όσο είναι ακόμα ζεστή και την απολαμβάνουμε με ρακί και καλή παρέα!!
Διάβασε τη συνταγή στο www.irinishomestylecooking.gr