75
Υλικά
- ελαιόλαδο 55 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- πιπεριές κόκκινες 1 τμχ
- πιπεριές κίτρινες 1 τμχ
- καυτερές πιπεριές 1 τμχ
- σκόρδο 7 σκελ
- ντοματοπελτές 4 κσ
- ντομάτα 800 γρ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ζάχαρη 2.5 κσ
- χοντρό αλάτι 2.5 κγ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- κύμινο 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 1.5 κγ
- κύμινο 1 κγ
- σέσκουλα 0.25 ματσ.
- τυρί φέτα 150 γρ
- αυγά 8 τμχ
Η σημερινή συνταγή είναι ένας καγιανάς, μία στραπατσάδα δηλαδή που έχει και ντομάτα μέσα. Στο Ισραήλ, όμως, αλλά και στην Τυνησία, την Αλγερία και το Μαρόκο όπου επίσης είναι πολύ διαδεδομένος αυτός ο τρόπος μαγειρέματος, τα λένε “Shakshuka” (Σακσούκα) και έχω την εντύπωση πως έτσι μαγειρεμένα δεν τα έχετε ξαναδοκιμάσει. Είναι ένα πιάτο όλο χρώμα, γεύση και αρώματα που αξίζει να του δώσετε την προσοχή σας.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr