107
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 1 φλ
- κουκουνάρι 25 γρ
- γάλα φρέσκο 1.5 φλ
- φρέσκο βούτυρο 65 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- ζάχαρη 0.75 φλ
- κανέλα -
Ο πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς σε αντίθεση με τον χαλβά που βγαίνει σε φόρμα, γίνεται σπυρωτός και σερβίρεται με την κουτάλα (κι όχι σε φέτες), λόγω των διαφορετικών αναλογιών (ιδίως στο υγρό μέρος της συνταγής). Μυρίζει υπέροχα όταν είναι ακόμα ζεστός χάρη στο φρέσκο βούτυρο, το φρέσκο γάλα, την φλούδα λεμονιού και φυσικά την κανέλα ενώ, είναι ότι πρέπει για απογευματινό αλλά και για πρωινό, σε περίπτωση που περισσέψει και για την επομένη...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr