196
Υλικά
- γάλα φρέσκο 250 ml
- μαγιά νωπή 40 γρ
- ανθόμελο 1 κσ
- αλεύρι 300 γρ
- αλεύρι 300 γρ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 90 γρ
- ζαχαροβανίλια 20 γρ
- βούτυρο 100 γρ
- γάλα 250 ml
- κρόκοι 3 τμχ
- κορν φλάουρ 20 γρ
- ζάχαρη 70 γρ
- μαστίχα Χίου 0.5 κγ
- λεμόνι 1 τμχ
- βούτυρο 1 κσ
- κρόκοι 1 τμχ
- γάλα 2 κσ
- καστανή ζάχαρη -
Σημερα, θα ταξιδεψουμε μεχρι την Σουηδια, καθως ειμαστε καλεσμενοι της Barbara, στο πολυ καλαισθητο blog της με το ... εξωτικο ονομα My Italian Smörgåsbord (η ιταλικη μου ταβλα για το ψωμι!) για να φτιαξουμε και να δοκιμασουμε νοστιμα τσουρεκακια, γεμιστα με κρεμα ζαχαροπλαστικης. Sockerbullar στα σουηδικα σημαινει ψωμακια με ζαχαρη, ενω η δευτερη ονομασια τους, Parisenbullar, σημαινει παριζιανικα ψωμακια. Γενικα, τα bullar, ειναι παραδοσιακα σουηδικα ημιγλυκα ψωμακια μπριος, τσουρεκακια θα τα λεγαμε εμεις, τα οποια για τους σουηδους εκτος απο ενα νοστιμο κολατσο, ειναι μια καθημερινη συνηθεια, κατι σαν τροπος ζωης : αφρατα και αερινα, καθε μπουκια ειναι και μια στιγμιαια αισθηση χαρας...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com