104
Συνταγή για μωσαϊκό υπάρχει στο μπλογκ, και μάλιστα πολύ νόστιμη, αλλά είναι πιο
“μεγαλίστικη”, όλο σοκολάτα, με λίγο εσπρέσο. Η παραδοσιακή πάλι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μου φαίνεται γευστικά φτωχή μόνο με το κακάο, ενώ κάποιες συνταγές παλιές έχουν και κρόκο αβγού ωμό, που για μένα είναι περιττός. Τελικά βρήκα μια συνταγή του Άκη χωρίς αβγό, που είχε όμως και σοκολάτα για την μεστή γεύση. Η αυθεντική συνταγή είναι λίγο μπελαλίδικη (με καραμελωμένα φουντούκια κλπ.) οπότε εγώ δίνω τη δική μου εκδοχή, πιο απλοποιημένη.
“μεγαλίστικη”, όλο σοκολάτα, με λίγο εσπρέσο. Η παραδοσιακή πάλι που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, μου φαίνεται γευστικά φτωχή μόνο με το κακάο, ενώ κάποιες συνταγές παλιές έχουν και κρόκο αβγού ωμό, που για μένα είναι περιττός. Τελικά βρήκα μια συνταγή του Άκη χωρίς αβγό, που είχε όμως και σοκολάτα για την μεστή γεύση. Η αυθεντική συνταγή είναι λίγο μπελαλίδικη (με καραμελωμένα φουντούκια κλπ.) οπότε εγώ δίνω τη δική μου εκδοχή, πιο απλοποιημένη.
Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πεντανόστιμο, βουτυρώδες και πλούσιο στη γεύση. Βγάζει πάρα πολλές μερίδες και είναι ιδανικό για πάρτι, παιδικά και μη. Αν θέλετε, σερβίρετε και με σιρόπι σοκολάτας, έτσι για τη γουρουνιά…
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu