77
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 200 γρ
- κακάο 15 γρ
- ζάχαρη 20 γρ
- μαγιά νωπή 10 γρ
- αυγά 5 τμχ
- βούτυρο 80 γρ
- αλάτι 4 γρ
- σταγόνες σοκολάτας 35 γρ
- ζάχαρη 300 γρ
- πορτοκάλι 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λικέρ πορτοκάλι 150 γρ
- κουαντρό 150 γρ
- σοκολάτα κουβερτούρα 112 γρ
- κρόκοι 4 τμχ
- ζάχαρη 32 γρ
- βούτυρο 15 γρ
- κρέμα γάλακτος 175 γρ
- μαρμελάδα βερίκοκο 75 γρ
Σοκολατένια ζύμη σκέτος αφρός, λουσμένη σε ελαφρύ σιρόπι με βάση το λικέρ Cointrau (πορτοκάλι &καφές), σερβίρεται με υπέροχη μους πικρής σοκολάτας και κομματάκια από ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού. Η συνταγή είναι του Luca Montersino, από το θρυλικό, φουλ σοκολατένιο βιβλίο του Peccati al cioccolato (Σοκολατένιες αμαρτίες...Η αρχική συνταγή του Montersino είναι για μικρούς, ατομικούς μπαμπάδες, εγώ έφτιαξα μία μεγάλη τούρτα μπαμπά. Στη θεση του λικέρ Cointreau χρησιμοποίησα το δικό μου σπιτικό λικέρ από πορτοκάλι και καφέ (είναι από τα λικέρ που φτιάχνω κάθε χρόνο, συνταγή εδώ)...Γιά την μους σοκολάτας μόνο, ...συνιστώ να φτιάξετε την διπλάσια ποσότητα (έτσι κι αλλιώς είναι τόσο υπέροχη, που καλύτερα να φτιάξετε την διπλάσια ποσότητα...)...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com