90
Υλικά
- σολομός 1 κιλ
- βούτυρο 3 κσ
- μπέϊκον 2 φέτ
- μανιτάρια 140 γρ
- τυρί κρέμα 185 γρ
- μασκαρπόνε 185 γρ
- άνηθος 2 κσ
- σκόρδο 1 σκελ
- θυμάρι 1 κγ
- γάλα 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ζύμη σφολιάτας 2 φύλλα
- αυγά 1 τμχ
- σπαράγγια 14 τμχ
- σέλινο 12 φύλλα
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- ζωμός λαχανικών 150 ml
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- λεμόνι -
Από την γνωστή, τιτλοφορεμένη εδώ και τρεις αιώνες οικογένεια των ουέλιγκτον (ή γουέλινγκτον), ο σολομός σε σφολιάτα τυλίγεται με τον τραγανό χαρακτήρα της ζύμης και παρασύρει στην παρακμιακή του λάμψη τα γήινα αρώματα των μανιταριών. Τα σπαράγγια και η κρεμώδης σάλτσα μετέχουν στην γευστική συνωμοσία υπέρ του, δημιουργώντας με το πιάτο έκπληξη και εντυπωσιασμό.
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com