97
Στο σπίτι μας δεν μαγειρεύαμε κόκκινη φακή... δεν ξέρω γιατί... ίσως γιατί δεν ήταν γνωστή, ίσως γιατί η μαμά και η γιαγιά δεν δοκίμαζαν εύκολα προϊόντα που δεν γνώριζαν, ίσως, πάλι, γιατί απλά κι εμείς σαν παιδιά την φακή δεν την εκτιμούσαμε όπως τώρα. Κόκκινη φακή πρωτοδοκίμασα ως food blogger και την αγάπησα. Αγάπησα την ιδιαίτερα φίνα γεύση της, το χρώμα της αλλά και το ήταν πιο εύπεπτη (τουλάχιστον για το δικό μου στομάχι).
Τώρα πλέον δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, την βρίσκεις παντού. Η γεύση της είναι πιο ήπια από την κλασσική φακή κι επιπλέον γίνεται μια εκπληκτική βελουτέ, χειμωνιάτικη σούπα αν της προσθέσεις μερικά λαχανικά που θα της δώσουν περισσότερο όγκο ή "σώμα" όπως λένε οι ειδήμονες.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com