162
Υλικά
- σουπιές 1 κιλ
- λάδι 0.33 φλ
- κρεμμύδια 0.5 τμχ
- κόκκινο κρασί 0.67 φλ
- κονκασέ 0.5 φλ
- σάλτσα 0.5 φλ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- ρύζι γλασέ 1 φλ
Πλούσιο σε γεύση φαγητό και χορταστικό για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας.Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Τις σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Βάζουμε ένα φύλλο δάφνης, Προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Το ανακατεύουμε πού και πού για να μην κολλήσει.
Διάβασε τη συνταγή στο thisauroikouzinas-syntages.blogspot.com