88
Υλικά
- σουπιές 1 κιλ
- σπανάκι 1 κιλ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 3 τμχ
- λευκό κρασί 0.5 κούπα/ες
- ροζέ κρασί 0.5 κούπα/ες
- ελαιόλαδο 1 κούπα/ες
- άνηθος 0.5 κούπα/ες
- ντομάτα 3 τμχ
- κονκασέ 1 κονσέρβα
- πελτές 2 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Από τα καλύτερα νηστίσιμα πιάτα.Σαν μεζές είναι υπέροχες μαγειρεμένες με το μελάνι τους, αλλά αν τις θέλουμε για κύριο πιάτο τις μαγειρεύουμε στιφάδο, με γιαχνερά χόρτα, ή με σπανάκι.Κυριακάτικο σαρακοστιανό φαγητό, αντικαθιστά επάξια τα πιάτα με κρέας και αρέσει στους περισσότερους. Με όποιο τρόπο κι αν τις μαγειρέψουμε, οι περισσότεροι στην Κρήτη συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε και το μελάνι τους...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com