121
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 1 σκελ
- αυγά 2 τμχ
- ψωμί του τόστ 3 φέτ
- αλάτι 2 κγ
- μηλόξιδο 1 κσ
- μουστάρδα 1 κσ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κύμινο 0.5 κγ
- ρίγανη 1 κγ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- χυμός ντομάτας 750 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- καρότο 1 τμχ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- ξύδι βαλσαμικό 1 κσ
- πετιμέζι 3 κσ
- λιαστή ντομάτα 7 φέτ
- βασιλικός 0.5 κγ
- ρίγανη 0.5 κγ
Η σημερινή συνταγή και παραλλαγή τους είναι ό,τι πρέπει για κυριακάτικο πιάτο. Νοστιμότατα ψητά στο φούρνο σουτζουκάκια που σκεπάζονται από μια κατακόκκινη, ιδιαίτερη σάλτσα με πετιμέζι και λιαστές ντομάτες που στο πιάτο μέσα ξεκουράζονται επάνω σε ένα κάτασπρο στρώμα από πιλάφι.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com