106
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 500 γρ
- γάλα 150 γρ
- μαγιά ξερή 40 γρ
- μαύρη ζάχαρη 50 γρ
- βούτυρο 250 γρ
- βανίλια 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- κρόκοι 6 τμχ
- κονιάκ 40 ml
- γαρύφαλλο 0.5 κσ
- μοσχοκάρυδο 1 κγ
- κανέλα 1 κγ
- ξερά φρούτα 500 γρ
- φρουί γλασέ 500 γρ
- αμύγδαλα 150 γρ
500 γρ. αλεύρι δυνατό
150 γρ. γάλα
40 γρ. μαγιά ξερή
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια σε σκόνη
το ξύσμα ενός λεμονιού
6 κρόκους αυγών
40 ml κονιάκ
μισό κουτάλι γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. κανέλα
500 γρ. φρούτα γλασέ ή αποξηραμένα (δαμάσκηνα, κεράσια, σταφίδες κ.α.)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
150 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
150 γρ. γάλα
40 γρ. μαγιά ξερή
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια σε σκόνη
το ξύσμα ενός λεμονιού
6 κρόκους αυγών
40 ml κονιάκ
μισό κουτάλι γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γλ. κανέλα
500 γρ. φρούτα γλασέ ή αποξηραμένα (δαμάσκηνα, κεράσια, σταφίδες κ.α.)
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
150 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
Διάβασε τη συνταγή στο spitimouspitakimou0.blogspot.gr