87
Υλικά
- κρέμα γάλακτος 500 γρ
- ζαχαρούχο γάλα 400 γρ
- ηλιέλαιο 75 ml
- βανίλια 1 τμχ
- σαφράν 0.25 κγ
- ροδόνερο 1 κσ
- κανταΐφι 100 γρ
- ζάχαρη άχνη 20 γρ
- βούτυρο 40 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
- μαστίχα Χίου 150 γρ
- αστεροειδής γλυκάνισος 1 τμχ
- κάρδαμο 1 σπόροι/ος
- νεκταρίνια 1 τμχ
- φιστίκι Αιγίνης 50 γρ
δεν υπάρχει καλύτερο για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου από ένα εύκολο σπιτικό παγωτό που δεν χρειάζεται παγωτομηχανή, ένα παγωτό όμως που έχει σπάνια γεύση και πρωτότυπο σερβίρισμα. Εδώ και δυο χρόνια η Σόφη βρήκε σε ένα βιβλίο μαγειρικής, μια συνταγή σπιτικού παγωτού με γεύση άνθος πορτοκαλιούπου την έκανε πολύ συχνά όταν είχαμε καλεσμένους και ειδικά όταν το κυρίως γεύμα είναι πληθωρικό, κάτι που συμβαίνει στις πλείστες των περιπτώσεων μια και ο μάγειρας είμαι εγώ! Η συνταγή αυτή λοιπόν καταφέρνει και κλέβει τις εντυπώσεις στο τέλος του δείπνου, όσο κι αν παιδεύομαι εγώ μαγειρικά με τα πρώτα και τα κυρίως. Και όλοι όσοι την έχουν δοκιμάσει μας λένε να τη δημοσιεύσουμε.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr