Υλικά
- ταχίνι 300 γρ
- σιρόπι σφένδαμου 100 γρ
- μέλι 100 γρ
- σησαμέλαιο 60 γρ
- μαύρη σοκολάτα 125 γρ
- καρυδέλαιο 70 γρ
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αυτήν του Στέλιου Παρλιάρου. Είναι πολύ εύκολη και πολύ γρήγορη στην παρασκευή της. Μπορεί να την φτιάξει ακόμα και ο πιο αδαής στην κουζίνα.
Τώρα θα μου πείτε, τι δουλειά έχει το λάδι καρύδας στο σοκολατένιο ταχίνι? Πρώτα πρώτα του δίνει μια πολύ λεία υφή, το κάνει μεταξένιο. Κι επιπλέον, το λάδι καρύδας έχει την ιδιότητα να πήζει σε πιο χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να δίνει στο άλειμμά μας την πυκνότητα που θέλουμε, αλλά και μια υπέροχη επίγευση.
Διάβασε τη συνταγή στο www.thehealthycook.gr