96
Υλικά
- αλεύρι μαλακό 150 γρ
- αλεύρι σκληρό 350 γρ
- αλάτι 1 κγ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- μαγιά ξερή 1 φακ
Το στριφτό ψωμί είναι ένα ψωμί που το φτιάχνουν στην Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία και ονομάζεται Swiss wurzelbrot. Είναι ένα απλό ψωμί από σιτάρι που το στρίβουν, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν ρίζα δέντρου.Το στριφτό ψωμί είναι γνωστό στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Αττική από το 1980 όπου ένας φούρνος στο Μενίδι άρχισε να το φτιάχνει.
Διάβασε τη συνταγή στο www.ioannasblog.com