107
Υλικά
- αλεύρι σκληρό 330 γρ
- βούτυρο 30 γρ
- ελαιόλαδο 30 ml
- μαγιά ξερή 7 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- αυγά 1 τμχ
- γάλα 180 ml
- μαστίχα Χίου 0.125 κγ
- μαχλέπι 0.25 κγ
- μυζήθρα 500 γρ
- μέλι 2 κσ
- αυγά 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 0.25 κγ
- κανέλα 0.5 κγ
Σας έχω ξαναφτιάξει καλιτσούνια, συνταγή της μαμάς μου που την φτιάχνουμε πολλά χρόνια. Σήμερα θα σας φτιάξω μια πιο μοντέρνα εκδοχή με λιγότερο βούτυρο και ζάχαρη, αντικαθιστούμε μια ποσότητα ζάχαρης με μέλι και μια ποσότητα βούτυρο με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για όσους το προτιμούν. Η γεύση είναι φανταστική, γίνονται αφράτα και η γέμιση με την προσθήκη του μελιού δίνει την απαραίτητη γλύκα που χρειάζεται για αυτό το νόστιμο Πασχαλινό έδεσμα της Κρήτης.
Διάβασε τη συνταγή στο www.irinishomestylecooking.gr