80
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 330 γρ
- μαγιά 1 κγ
- αλάτι 1.5 κγ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- κιμάς 350 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 4 σκελ
- μαϊντανός 0.5 ματσ.
- ντομάτα 2 τμχ
- πιπεριές πράσινες 1 τμχ
- σάλτσα ντομάτας 1 κσ
- κόκκινο πιπέρι 1 κγ
- μαύρο πιπέρι 1 κγ
- αλάτι 1 κσ
- κύμινο 1 κγ
- άνηθος 1 κσ
Αυτά τα Lahmacun τα έφτιαχνε μια φίλη που γνώρισα στην Κων/πολη όταν ήμουνα εκεί για κάποια μαθήματα, τα είχαμε φτιάξει και μαζί πολλές φορές και για να πω την αλήθεια ήταν η πρώτη φορά που έτρωγα τέτοια νοστιμιά. Δοκιμάστε τα, η αλλιώς στα ΤούρκικαDeneyız !!! Λίγα μυστικά ακόμα Όσο πιο λεπτά ανοίξουμε τα φύλλα τόσο πιο επιτυχημένα γίνονται.Άμα θέλουμε φτιάχνουμε την γέμιση από το προηγούμενο βράδυ και τα φτιάχνουμε την επόμενη. Έτσι ο κιμάς μας παίρνει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις από τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά και γίνονται πιο νόστιμα.Μην σας νοιάζει αν υπάρχουν κενά χωρίς κιμά στο φύλλο. Όταν ψηθούν θα είναι μια χαρά, γιατί μαζεύουν....
Διάβασε τη συνταγή στο cookpad.com