71
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 210 γρ
- ζάχαρη 200 γρ
- κακάο 60 γρ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- ξύδι 1 κγ
- σπορέλαιο 70 ml
- σοκολάτα κουβερτούρα 100 γρ
- γάλα καρύδας 75 γρ
- μαργαρίνη 75 γρ
- ζάχαρη άχνη 150 γρ
Αυτό που κάνει το κέικ αφράτο πολύ είναι η αντίδραση του ξιδιού με τη μαγειρική σόδα, που είναι πολύ σημαντική σε όσες συνταγές δεν έχουν αβγά. Αυτό που πραγματικά όμως αγαπάω σε αυτό το κέικ, είναι πως δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται μόνο σε ένα μπολ!!
Η κρέμα τώρα, είναι η αγαπημένη μου σοκολατένια βουτυρόκρεμα, στην οποία το βούτυρο έχει αντικατασταθεί από μαργαρίνη και η κρέμα γάλακτος από γάλα καρύδας.
Η κρέμα τώρα, είναι η αγαπημένη μου σοκολατένια βουτυρόκρεμα, στην οποία το βούτυρο έχει αντικατασταθεί από μαργαρίνη και η κρέμα γάλακτος από γάλα καρύδας.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu