108
Αν και εμείς συχνότερα, λόγω καταγωγής, “ψήνουμε” μπατζίνα δηλαδή τη τοπική Θεσσαλική αλμυρή κολοκυθόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο αυτό εδώ το ταρκάσι.. ωραίο όνομα ε; Είναι εξίσου υπέροχο!
Το ταρκάσι διαφέρει από την μπατζίνα γιατί περιέχει τραχανά, άνηθο και όταν ψηθεί δεν είναι τόσο ιδιαίτερα λεπτή και τραγανή.
Και ο λόγος που έφτιαξα το τρακάσι αντί για την μπατζίνα ήταν ξεκάθαρα ο ωραιότατος τραχανάς που μου έχει απομείνει από τον χειμώνα.
Θα σου “πω” την μικρή αμαρτία που έκανα και που προφανώς ήταν ο λόγος που η κολοκυθόπιτα αυτή τη φορά έγινε εξαιρετική σε γεύση, άλειψα το ταψί με πρόβειο βούτυρο, αυτό είχε ξεμείνει από το Πάσχα.
Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr