by admin

Ταρκάσι, αλμυρή κολοκυθόπιτα με τραχανά χωρίς φύλλο

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Αν και εμείς συχνότερα, λόγω καταγωγής, “ψήνουμε” μπατζίνα δηλαδή τη τοπική Θεσσαλική αλμυρή κολοκυθόπιτα με φέτα και χωρίς φύλλο αυτό εδώ το ταρκάσι.. ωραίο όνομα ε; Είναι εξίσου υπέροχο!

Το ταρκάσι διαφέρει από την μπατζίνα γιατί περιέχει τραχανά, άνηθο και όταν ψηθεί δεν είναι τόσο ιδιαίτερα λεπτή και τραγανή.

Και ο λόγος που έφτιαξα το τρακάσι αντί για την μπατζίνα ήταν ξεκάθαρα ο ωραιότατος τραχανάς που μου έχει απομείνει από τον χειμώνα.

Θα σου “πω” την μικρή αμαρτία που έκανα και που προφανώς ήταν ο λόγος που η κολοκυθόπιτα αυτή τη φορά έγινε εξαιρετική σε γεύση, άλειψα το ταψί με πρόβειο βούτυρο, αυτό είχε ξεμείνει από το Πάσχα.

Διάβασε τη συνταγή στο funkycook.gr
Κατηγορία: Ορεκτικά

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το funkycook.gr