94
Υλικά
- βούτυρο αγελάδος 160 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γρ
- ζάχαρη 1 κγ
- αλάτι 0.5 κγ
- αυγά 1 τμχ
- αχλάδι 4 τμχ
- γλυκό κρασί 100 ml
- ζάχαρη 3 κσ
- κορν φλάουρ 1 κγ
- βανιλίνη 1 τμχ
- βούτυρο 1 κσ
- καστανή ζάχαρη 1 κγ
H Πρώτη ημέρα του Φθινοπώρου, τα αχλάδια και το βούτυρο το γιορτάζουν μαζί μου! Τα αχλάδια είναι το φρούτο του Φθινοπώρου, υπάρχουν σε όλους του πάγκους οι ελληνικές ποικιλίες του, τα βουτυράτα, από κοντούλες, τα αχλάδια κρυστάλλια και η Δουκέσσα, εμείς στο πατρικό μου είχαμε μια ωραία κοντούλα αχλαδιά, τέτοια εποχή ήταν ακόμη σχεδόν άγουρα...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr