102
Υλικά
- κανταΐφι 250 γρ
- βιτάμ 150 γρ
- καρύδια 40 γρ
- αμύγδαλα 40 γρ
- κανέλα 0.5 κγ
- σιρόπι αγαύης 220 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λεμόνι 1 φέτ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
- ρυζόγαλο 600 ml
- σιρόπι αγαύης 200 γρ
- μέλι 200 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ
- αυγά 2 τμχ
- τζίντζερ 0.5 κγ
- βανίλια 2 τμχ
- βιτάμ 30 γρ
Μια τέτοια στιγμή, η έμπνευση με οδήγησε σε μια μοναδικά νόστιμη και διαφορετική εκδοχή ενός "κανταϊφογαλακτομπούρεκου". Μια τάρτα με βάση κανταϊφιού γεμάτη με καρύδια και αμύγδαλα κι από πάνω μια ιδιαίτερα νόστιμη κρέμα που μοσχοβολάει βανίλια, τζίντζερ, πικραμύγδαλο και κανέλα. Φθινοπωρινή νοστιμιά! Κι όλη αυτή η γευστική πανδαισία είναι χωρίς λακτόζη και ζάχαρη αλλά με σιρόπι αγαύης και με γάλα ρυζιού! Τύφλα να έχουν το νέκταρ και η αμβροσία που γεύονταν οι αθάνατοι!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com