73
Υλικά
- αλεύρι μαλακό 180 γρ
- αμύγδαλα 60 γρ
- βούτυρο 110 γρ
- ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 0.25 κγ
- βανιλίνη 1 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- ζαχαρούχο γάλα 2 κουτί
- χυμός λεμονιού 220 ml
- ξύσμα λεμονιού 3 κσ
- κρόκοι 3 τμχ
- αλάτι 0.25 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 0.5 κγ
- ζάχαρη 125 γρ
- αυγά 2 τμχ
- κρόκοι 3 τμχ
- αλάτι 0.25 κγ
- εκχύλισμα βανίλιας 0.25 κγ
Αν έπρεπε να διαλέξω 5 αγαπημένα μου γλυκά σίγουρα αυτή η λίστα θα είχε στην πρώτη θέση την τάρτα λεμονιού με μαρέγκα ή αλλιώς lemon pie, το λεμόνι είναι εξάλλου ένα από τα υλικά που κατέχει βασική θέση στην κουζίνα μου αλλά και στις γεύσεις μου....
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr