136
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- βούτυρο 125 γρ
- ζάχαρη 75 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- λευκό κρασί 60 γρ
- ζάχαρη άχνη 80 γρ
- βανίλια 0.5 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- κρόκοι 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 150 γρ
- μαρμελάδα βερίκοκο 3 κσ
ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΣΑΤΙΑ Η tarte aux pommes alsacienne, είναι ένα κλασσικό γλυκάκι στην περιοχή της Αλσατίας, με πολύ μήλο, και υπέροχη κρεμώδη γέμιση!Απλή, "χωριάτικη" συνταγούλα με λίγα υλικά, που ετοιμάζεται αμέσως! Η βάση της είναι μία απλή τριφτή ζύμη, ενώ η γέμιση αποτελείται από μήλα και μία επίσης απλή κρεμούλα, που ονομάζεται κρέμ ρουαγιάλ.Η κρέμ ρουαγιάλ (crème royale), είναι μία βασική κρέμα, που χρησιμοποιείται συνήθως σε αλμυρά παρασκευάσματα, όπως τάρτες και ο γκρατέν. Τα βασικά συστατικά της είναι το γάλα, η κρέμα γάλακτος και τα αυγά;
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com