116
Υλικά
- ελαιόλαδο 80 ml
- ζάχαρη 100 γρ
- αυγά 2 τμχ
- αυγά 1 τμχ
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- αλάτι 1 τσιμπ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320 γρ
- γάλα 500 ml
- άνθος αραβοσίτου 4 κσ
- ζάχαρη 150 γρ
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο 20 γρ
- μαρμελάδα πορτοκάλι 3 κσ
- χυμός πορτοκαλιού 50 ml
- σοκολάτα γάλακτος 50 γρ
- γάλα 2 κσ
- βούτυρο 1 κγ
Το σημερινό γλυκό στην ουσία είναι μια σύγχρονη μορφή γαλατόπιτας με άρωμα πορτοκαλιού αλλά κατέληξε στη μορφή που βλέπετε λόγω της ημέρας!
Διάβασε τη συνταγή στο www.cretangastronomy.gr