165
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ
- φαρίνα 100 γρ
- μαγιά ξερή 8 γρ
- μαχλέπι 1 κγ
- σησαμέλαιο 35 ml
- ελαιόλαδο 35 ml
- ζάχαρη 1 κσ
- αλάτι 0.5 κγ
- ταχίνι 300 γρ
- ζάχαρη 150 γρ
Ήταν τη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη που μετά τα μεσάνυχτα στόλιζαν με κατάνυξη τον Επιτάφιο για την επόμενη ημέρα, θυμάμαι όλοι έφερναν από το σπίτι διάφορα νηστίσιμα φαγητά και γλυκά κατά βάση αλάδωτα, για να «βγει» η βραδιά.
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr