58
Υλικά
- ρύζι jasmine 2 φλ
- γαρίδες 8 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 2 τμχ
- σκόρδο 3 σκελ
- αυγά 3 τμχ
- σάλτσα σόγιας 3 κσ
- σάλτσα στρειδιών 0.5 κσ
- μαύρη ζάχαρη 1 κγ
- ηλιέλαιο 4 κσ
Υλικά (για 2 άτομα) 2 φλιτζ τσαγιού ρύζι jasmine (για εκτέλεση βλέπε εδώ) 8 γαρίδες καθαρισμένες (μόνο η ουρά να μείνει) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (εναλλακτικά 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο) 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 3 αυγά (χτυπημένα) 3 κουτ σούπας soy sauce ½ κουτ σούπας oyster sauce 1 κουτ γλυκού μαύρη ζάχαρη 4 κουτ σούπας ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο Εκτέλεση Σε wok ή βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις γαρίδες για 1' περίπου
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskamomata.blogspot.com