128
Υλικά
- μπόλιες 3 τμχ
- συκώτι αρνίσιο 1 τμχ
- έντερα αρνίσια 1 κιλ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 6 τμχ
- δυόσμος 1 κούπα/ες
- μαϊντανός 0.5 κούπα/ες
- άνηθος 0.5 κούπα/ες
- ξύσμα λεμονιού -
- ρύζι καρολίνα 1 κούπα/ες
- αλάτι -
- πιπέρι -
- κρόκοι 1 τμχ
- γιαούρτι -
- λεμόνι -
Ενας πεντανόστιμος παμπάλαιος Θρακιώτικος μεζές, μια υπέροχη λιχουδιά. Παρέα με τον Θρακιώτικο καβουρμά θεωρώ ότι είναι τα δυο πλέον κρεατοφαγικά χαρακτηριστικά πιάτα της Θρακιώτικης κουζίνας. Οι τζιγεροσαρμάδες καταψύχονται πολύ καλά οπότε μπορείτε να τους ετοιμάσετε πριν τις φορτωμένες με δραστηριότητες μέρες του Πάσχα και να τους καταψύξετε όπως έκανα εγώ. Την ημέρα του Πάσχα θα τους ζεστάνετε πάρα πολύ καλά και θα τους σερβίρετε ολόφρεσκους! Είναι ένα έδεσμα ωδή στο δικό μας Ελληνικό Πάσχα γεμάτο φρέσκα ανοιξιάτικα μυρωδικά, ένας πραγματικά αξεπέραστος μεζές. ...
Διάβασε τη συνταγή στο eri-captaincook.blogspot.com