83
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλ
- μαγιά ξερή 1 φακ
- αλάτι 2 κγ
- γάλα 1 φλ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- βούτυρο 100 γρ
- σπορέλαιο 3 κσ
- αυγά 2 τμχ
- βούτυρο 50 γρ
- κανέλα 2 κσ
- ζάχαρη 0.5 φλ
- καστανή ζάχαρη 1 φλ
Αφράτα και πεντανόστιμα ρολάκια κανέλας για όλες τις ώρες! Υλικά που θα χρειαστούμε για τη Ζύμη:
γύρω στα 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια αλάτι
μισό φλ. χλιαρό νερό
1 φλ. γάλα ελαφρύ σε θερμοκρασία δωματίου
μισό φλ. ζάχαρη λευκή
100 γρ. λιωμένο, χλιαρό βούτυρο
3 κ.σ σπορέλαιο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα σε ένα πιάτο
έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης την άλλη μέρα
Υλικά που θα χρειαστούμε για τη Γέμιση:
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. κανέλα
μισό φλιτζάνι ζάχαρη λευκή (κρυσταλλική)
μισό ή 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
γύρω στα 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια αλάτι
μισό φλ. χλιαρό νερό
1 φλ. γάλα ελαφρύ σε θερμοκρασία δωματίου
μισό φλ. ζάχαρη λευκή
100 γρ. λιωμένο, χλιαρό βούτυρο
3 κ.σ σπορέλαιο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα σε ένα πιάτο
έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης την άλλη μέρα
Υλικά που θα χρειαστούμε για τη Γέμιση:
50 γρ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. κανέλα
μισό φλιτζάνι ζάχαρη λευκή (κρυσταλλική)
μισό ή 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
Διάβασε τη συνταγή στο www.tinafaosimera.gr